Какво представлява Tencel покритието при матраците?

 
Какво представлява Tencel покритието при матраци Mollyflex?
 
Ние от Матраци Mollyflex сме наясно, че дамаската на матрака е от изключително важно значение, защото тя е в пряк контакт с нашата кожа и тяло. Ето защо правилният подход при избор на дамаска за Вашият нов матрак трябва да бъде натурален плат, изработен от безвредни към човешкото тяло съставки
 
Освен използването на естествени материали, към дамаските е правилно да се използват и допълнителни елементи, едно от които е Tencel покритие или Tencel обработка на плата. Какво всъщност представлява Tencel като материал? Tencel е екстракт от евкалиптови дървета и представлява вид целулоза изградена от изцяло биологично чисти частици. Това е така, защото за процесът на добиване на Tencel материалът се използва само дървесина от евкалипт, която се нарязва на дребни ивици, след което при процес на термична обработка се постига гъста каша. В нея се разтваря безвреден органичен разтворител, и накрая се извличат нановлакна от целулоза, които наричаме Tencel.
Точно тези влакна се влагат в плата на дамаската на матраците и така се постига свойствата на Tencel покритието: тъкан, гладка като коприна, освежаваща като лен, топла като вълна и абсорбираща повече от памука. Вижте матрак VISCOFOAM FRESH на Mollyflex, в който дамаската е с Tencel покритие. Матраците с Tencel покритие са изключително меки при допир с човешката кожа,със завишен “дишащ” ефект, което е гаранция са изключителен комфорт при спане.

Tencel