Правилно ли е четириногите ни приятели да спят при нас?

 
Правилно ли е домашните ни любимци да спят в нашето легло?
 
Повечето домакинства имат четириноги домашни любимци, и колкото и да не ни се иска, понякога те решават да се шмугнат на топло при нас, докато спим. Да приютиш в леглото си кучето или котката става все по-разпространен навик, а наскоро бе установено, че около половината от собствениците на домашни любимци споделят леглото си с тях.
 
Но дали това е добър или лош навик? Противоречиви са мненията по този въпрос, защото според някои изследвания, в това няма нищо вредно, докато според други изследвания, четириногите ни приятели са реални носители на опасни болести и инфекции. Трудно е да се оценят плюсовете и минусите на споделянето на едно легло с домашен любимец. Този навик е потенциално опасен за нашето здраве, особено ако домашният любимец излиза често извън дома.  
 
Наскоро екип от изследователи от Университета Дейвис, Калифорния, разработиха подробно проучване на опасностите от споделянето на леглото си с куче или котка. Един от основните изводи и препоръки, който учените констатират, е първо да се уверите, че вашият домашен любимец е в добро здравословно състояние, че е обезпаразитен и че се проверява редовно от Ветеринарен лекар. Установени са необикновените ефекти, които едно съжителство с домашен любимец може да има върху хората, а след това върху психичното здраве и настроението ни. Когато приютяваме домашните любимци докато спим или когато искаме да ги гушкаме в леглото,  най-важното е да се избегнат евентуалните бактерии или алергени, намиращи се на повърхността на вашия четириногия ни приятел. 
 
Едно добро решение е да поставите специално одеяло, върху което да легне вашето коте или куче. От изключително важно значение е се също така да осигурите свободен достъп на домашният си любимец извън леглото, в случай че животното има нужда да яде, пие или да използва тоалетната. В случай на зацапване на матрака обаче, на помощ идват сменяемите калъфи за матраци на Mollyflex, които позволяват многократно пране в пералня при високи температури, което гарантира, че ще бъдат премахнати всички възможни зацапвания, а така се постига пълно хигиенизиране на вашата покупка. 
 
Искате да се гушкате с вашите домашни любимци в леглото, няма проблем. В колекцията матраци на Mollyflex ще откриете изцяло антибактериални и антиалергични продукти, които ще помогнат на вас и вашите домашни любимци, да се насладите на здравословна и релаксираща почивка.
Домашни любимци